Metaal werkplaats

Onze metaalwerkplaats is zo ingericht dat wij het hele productieproces van A tot Z zelf doen. Van stalen koker naar eindproduct is ons devies, daarom zijn wij niet afhankelijk van andere partijen en kunnen wij zodoende onze kwaliteit garanderen en levertijden kort houden.

 

Meten is weten

Na 15 jaar puien/deuren te hebben geplaatst tegen bijna altijd schuine muren hebben wij vorig jaar een 3D meetinstrument van Leica 3D Disto aangeschaft. Dit helpt ons enorm in het juist op maat maken van onze producten. Wij kunnen direct de meting in ons computerprogramma inlezen en stelt ons in staat (zonder mallen te maken) complexe vormen vast te leggen zoals bijvoorbeeld een trap of een kozijn met schuine kant(en).  

3D Tekenen

Wij tekenen elk product met het 3D CAD programma SolidWorks. Hiermee kan de exacte maatvoering berekend worden en kunnen wij u al een idee geven hoe het eindproduct eruit zal komen te zien door een 3-D tekening te sturen. 

lasapparatuur

Wij kunnen alle voorkomende lasprocessen uitvoeren van allerlei metalen, zoals staal, RVS en aluminium. Door het toepassen van verschillende technieken kan een hele dunne las worden gemaakt of juist een hele stevige las voor de verbindingen die veel kracht moeten kunnen verdragen.  

Computergestuurde plasmasnijder

Computergestuurde plasmasnijder De plasmasnijmachine maakt gebruik van plasma. Dit plasma wordt met een elektrische vlamboog opgewekt. Met deze CNC plasmasnijder kunnen wij allerlei vormen automatisch uitsnijden uit plaatmateriaal.  Dit apparaat werkt heel precies en is dus perfect voor logo’s en letters.

Kanten of beter gezegd het vouwen van plaatmateriaal geeft ons veel mogelijkheden om producten te maken zoals het bekleden van trappen of het maken van een kast. Onze kantbank is voorzien van een computer, zodat wij precies een bewerking kunnen uitoefenen. Onze krachtpatser kan wel tot 150.000 kilo drukken, zodat ook dikker metaal gebogen kan worden tot een lengte van maximaal 3 meter.  

Elektrostratisch verspuiten

Wij gebruiken een hele speciale verfmethode. Er wordt gebruik gemaakt van een pomp met elektrostatisch verfpistool, waarmee de verf elektrisch geladen wordt. Door een product van metaal aan de aarde te verbinden wordt de geladen verf aangetrokken naar het product. Hierdoor ontstaat een prachtige sterke egale verflaag. Ook is het mogelijk om een geheel matte uitstraling te krijgen, waarbij het oppervlak een lichte structuur heeft.  

Voor buitentoepassingen gebruiken wij een meerlaags verfsysteem. Als eerste passen wij een zinkrijke primer toe, deze zorgt voor een goede corrosie werende werking. Gevolgd door een 2 componenten UV-bestendige coating in de gevraagde kleur.  

Montage

Metalworks maakt de maatwerk producten zo ver mogelijk af in de werkplaats. Zo proberen wij u zo min mogelijk tot last te zijn tijdens montage.

Wilt u met eigen ogen zien wat er in onze metaalwerkplaats mogelijk is?   Maak dan een afspraak  en wij laten u het graag zien!